Facebook hozzászólás
656

SZTÁRTÓL SZTÁRRECEPT

Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól

Véget ért a nyár, és valljuk be őszintén, sokan még mindig vágynak a messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra. Nincs ezzel másképp Marton Adri, Edvin Marton múzsája sem, akit az újabbnál újabb receptjei összeállításánál elsősorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálnak. A modellből lett konyhatündér és gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal, és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családjának mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.

Marton Adri fűszerez, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Hozzávalók a főételhez:

Hozzávalók a dresszinghez:

Marton Adri vacsija, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Elkészítés:

A dresszinghez minden elemet az aprítógépbe teszünk és krémes állagúra aprítunk, hogy egy selymes salátaszószt kapjunk.

A felforrósított napraforgó olajban süssük ki a vékony csíkokra vágott wontonokat. Vegyük ki őket óvatosan az olajból, és papírtörlőre helyezve csöpögtessük le a felesleges olajat.

A megtisztított garnélarákot egy kevés olívaolajon serpenyőben, chilivel és fokhagymával megpirítjuk.

A megmosott római salátát leveleire szedjük. A leveleket hegyüktől szárukig, azaz fentről lefelé csíkokra vágjuk, vagy összetépkedjük. Hasonlóan járunk el a vízispenót leveleivel is.

Egy-egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót és a szezámmagot is.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal, és a karikára vágott újhagymával, valamint a korianderlevelekkel. Az egészhez hozzáadjuk a garnélarákot és a dresszinget, majd óvatosan összekeverjük. A legvégén rátesszük az egészre a pirított wontont.

Gyömbéres édesburgonya krémleves pirított tigrisrákkal

Gyömbéres édesburgonya pirított tigrisrákkal, Kép: zala spirit
Kép: zala spirit

Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi szálloda séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!