Facebook hozzászólás
2 049

EZ EGY IGAZI HÁZASSÁG

Pulyka és zöldbab, avagy az ízek fogságában

Ha rendesen megnézzük ezt a receptet, nem is kell sok dolog hozzá. 2-3 alapanyag és az ízesítők, ennyi. Na és azok az ízek… ! Steffel Csaba szerint is a pulyka és a zöldbab házassága remek ötlet!

Mustáros pulykamell, Kép: Steffel Csaba
Mustáros pulykamell, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pulykamellet felszeleteljük, picit megklopfoljuk, megsózzuk, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, és mustárral alaposan bedörzsöljük, majd 10-15 perc pihentetés után szépen megsütjük. Közben a zöldbabot roppanós puhára főzzük, leszűrjük. A szalonnát apró csíkokra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, a szalonnapörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna visszamarad zsírján (szükség szerint adhatunk hozzá egy kis olívaolajat) áthevítjük a zöldbabot, aprított bazsalikommal és durvára vágott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd pillanatok alatt összeforraljuk. Gyorsan és frissen dolgozzunk, mert ha sokáig forraljuk, a tejszín kicsapódhat.

Tálaláskor a zöldbabra helyezzük a mustáros pulykaszeleteket és meg szórjuk a szalonnával.

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba

Rakott zöldbab zsályával és füstölt sajttal

Rakott zöldbab zsályával és füstölt sajttal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Semmi extra, megkívántam a rakott zöldbabot, egyszerűen, hagyományosan. Persze nem én lennék, ha egy picit mégis más lenne az ízesítése…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!