TOMBOL A NYÁR
Tök és lecsó, avagy beindultunk…
Nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs, illetve nem én művelem… De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a nagyon is bőségesen megtermelt javakat, hisz’ ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk ő mindent szeret, néha még a rántott húst is. A mostani hetek termésének köszönhetően jelenleg is 3 db tök is receptjeim java részétét képezik. Steffel Csaba nem hazudtolja meg önmagát, főzzük le a nyarat!!!
Hozzávalók:
- 2 kg főzőtök
- 2 ek ételecet 10 %-os
- 25 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg főzőkolbász
- 5 dkg lángolt kolbász
- kömény (én egész köményt használtam)
- kapor
- bors, só
- 4 adag galuska
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, a magrészét egy evőkanál segítségével eltávolítjuk, a húsát pedig egy nagy tálba legyaluljuk vagy egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután egy teáskanálnyi sóval meghintjük, és két kanálnyi ecettel meglocsoljuk, majd alaposan átforgatjuk. Legalább 1 órán át pihentetjük.
Pikáns zöldséges fülecske
Milyen zöldségleves az, amelyikben nincs egy kis hús? Ez az utóbbi idők kedvenc mondata, vagy legalábbis a lényege. Ez az igazság Margó és Ági főzős műsorában hangzott el. Akkor én ezen egy jót mosolyogtam, ők pedig egy egész csirkét beledaraboltak a levesbe. Amikor ezt a tésztát elkészítettem, egy jót mosolyogtam magamon; ? bár az a kicsi kis szalonna megbocsátható. Ugyi? Ezt is próbáld ki Steffel Csaba konyhájából!
Hozzászólás zárolva.