- 4 db tojás
- 25 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 25 dkg körte
- 3 db banán
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 cs sütőpor
- (tortadara)
Elkészítés:
A körtét kis kockákra, a banánt pedig először hosszában négyfelé, majd centis darabokra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot és sűrű, kemény, fényes habbá verjük.
Szerelmes percekhez álmodta meg ezt a receptet Vida Kata, a Babramegy blog szerzője. A Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal karöltve azt szerette volna bebizonyítani, hogy hazai idényzöldségekből, -gyümölcsökből is készíthetsz olyan finomságot, amivel teljesen elvarázsolod a párodat. Már csak egy kis gyertyafény, és egy pohár pezsgő hiányzik! Igaz?
A 38 centis tepsit kikenünk vajjal, és vékonyan kilisztezzük vagy sütőpapírral kibélelünk - hát, én ezt választottam - és beleöntjük a tésztát. A tetejére egységesen elosztva rászórjuk a banánt. (Nem kötelező, de kicsit feldobja, ha a tetejét tortadarával s meghintjük.) 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Az ilyesmi tésztáknál alkalmazzuk a tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nem tapad rá „nyers” tészta akkor okés a buli!
Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek alkotója: Steffel Csaba!