- 2 doboz olívaolajos tonhal
- 1 kis fej fehér főzőhagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 5 darab húsos friss paradicsom
- só
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- citromlé
- (gluténmentes) spagetti tészta
- gouda sajt
Elkészítés:
A dobozos olivaolajos tonhalról egy lábaskába leöntöttem az olivaolajat, majd a pucolt és apróra vágott hagymát ebben az olajban üvegesre pároltam. A paradicsomokat alaposan megmostam, felkockáztam majd a frissen szedett fűszerekkel , a gerezd fokhagymával együtt a hagymára tettem, sóztam és lassú lángon szószosra főztem. A spagettitésztát bő, forrásban lévő vízben kifőztem. Tálalás előtt a szószba beletettem a tonhal húsát egy kevéske citromlével meglocsoltam és óvatosan átforraltam. A tésztára ízlés szerint halmoztam a tonhalas szószból, gouda sajt forgácsokkal szórtam. Egyszerű és nagyszerű olaszos ebéd lett!
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia!
Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük! Jó, ez csak vicc volt...! Fotózáskor vettem észre, hogy szívecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem…