- 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv
 - 1 fej hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 db pritamin paprika
 - 1 dl fehérbor
 - 1 liter alaplé
 - ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó
 - kevés étolaj
 - 10 dkg kék sajt
 
Elkészítés:
Megdinszteljük a hagymát a kevés olívaolajon. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát. Párolás után adjuk hozzá a fehérbort. Hagyjuk, hogy a bor elpárologjon, mert nekünk az aromájára van szükségünk. Most jöhet hozzá a hámozott paradicsomkonzerv és a fokhagyma. Öntsük fel az alaplével. Kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű fűszert adunk hozzá, majd az egész „zutyu bele” a turmixgépbe! Ha szereted, még egy kis főzőtejszínt is adhatsz hozzá, mert úgy selymesebb lesz! A kék sajtot csak a tálaláskor adjuk hozzá! Pirítóst is kínálhatsz hozzá!
                    
Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.