- 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db pritamin paprika
- 1 dl fehérbor
- 1 liter alaplé
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregánó
- kevés étolaj
- 10 dkg kék sajt
Elkészítés:
Megdinszteljük a hagymát a kevés olívaolajon. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát. Párolás után adjuk hozzá a fehérbort. Hagyjuk, hogy a bor elpárologjon, mert nekünk az aromájára van szükségünk. Most jöhet hozzá a hámozott paradicsomkonzerv és a fokhagyma. Öntsük fel az alaplével. Kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű fűszert adunk hozzá, majd az egész „zutyu bele” a turmixgépbe! Ha szereted, még egy kis főzőtejszínt is adhatsz hozzá, mert úgy selymesebb lesz! A kék sajtot csak a tálaláskor adjuk hozzá! Pirítóst is kínálhatsz hozzá!
Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.