- gluténmentes vagy normál spagettitészta
- 1 db cukkini
- 3 közepes paradicsom
- egy csipetnyi fehérbors
- worcester-szósz
- 250 g királygarnéla
Elkészítés:
A garnélákat fagyosan serpenyőbe borítottam, hozzáadtam a felkockázott cukkinit és paradicsomot, enyhén sóztam, fehérborssal hintettem, worcester-szósszal alaposan nyakon öntöttem, majd lassú tűzön szaftosra- szószosra pároltam. A spagettitésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőztem, majd leszűrtem. Tálaláskor a tésztára halmoztam a szósszal együtt a rákokat, majd snidlinggel átszórtam.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.