- 1,5 l spárgafőzővíz
 - 5 dkg vaj
 - 2 ek liszt
 - 1 tojássárgája
 - 1 dl tejföl
 - só
 
Elkészítés:
Azért olyan olcsó, mert a megfőtt spárgát másra használhatjuk, nekünk most csak a főzővize kell. Készítsünk rántást a lisztből és a vajból, amit ezzel a lével engedjük fel. Ha kell sózzuk meg, és forraljuk még 3-4 percig. Külön keverjük össze alaposan a tojást a tejföllel, majd folytonos majd apránként adjuk hozzá a levet.
                    
Na végre, beindult a spárga szezonja! Igaz, a magamfajta kis városban még meg kell fizetni, az árát, de legalább van. Aztán, ha spárga van, akkor már legyen tilápia is. Hát így élünk mi fent a havasokon. Jut eszembe, ma láttam már új krumplit is, szépet, aprót, finomat – aranyárban.