- 50 dkg sertéscomb
- 10 dkg kenyérszalonna
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 p. tejföl (175g)
- 1-2 ek. liszt
- fűszerpaprika
- kömény
- tárkony
- bors
- só
Elkészítés:
A sertéscombot 1-1,5 centis kockákra daraboljuk. A kenyérszalonnát és a vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon, együtt üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a húst. Közben a paprikát, valamint a paradicsomot is kis kockákra vágjuk; és amikor a hús elveszti nyers színét ezeket is belekeverjük. Megsózzuk, borssal, köménnyel, tárkonnyal és zúzott fokhagymával ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, aztán vízzel felöntögetve, pörkölt módján, 45-50 percig főzzük, pároljuk. Ezután hozzáadjuk a fagyos zöldbabot, és amikor újra felforr, az időközben megtisztított és kockákra vágott sárgarépa és burgonya is belekerül. Annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, puhára főzzük, befejező műveletként tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük, ha szükséges utóízesítjük. Jó étvágyat kíván hozzá Steffel Csaba, az Őrülten jó ételek tudója!
Szóval az alap az volt kérem, hogy medvehagyma krémlevest kívánok és készítek. Perdülten-fordultam a kis konyhámban (közben ölég sok mindent levertem), kezembe akadt néhány darab burgonya, no meg aztán azt a néhány csemegeuborkát is el kellene használni… és elkészült, most pedig mindenki kiválaszthatja, hogy mit szeretne enni. Ezekkel a szavakkal ajánlotta új kedvencét Steffel Csaba.