- 8 kisebb vöröshagyma
 - 4 gerezd duci fokhagyma apróra vágva
 - 3 ek olaj
 - 1 ek fehérbor
 - ½ citrom leve
 - 1 kk pirospaprika
 - 1 fél csokor petrezselyem apróra vágva
 - csipet só
 - frissen őrölt bors
 
Elkészítés:
Hámozzuk meg a hagymákat, állítsuk azokat egy bőségesen kiolajozott kerek jénaiba. Szórjuk rá a fokhagymát. Keverjük össze az olajat, a bort, a citromlevet, adjuk hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát. Ezt öntsük rá a hagymákra. Szórjuk rá a petrezselymet, majd tegyük rá a jénai tetejét. Ha nincs, helyettesítsd alufóliával. Közepes tűzön 20-30 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat! Olé!
                    
Ilyenkor télen egyszerűen kiéhezett a szervezetünk a vitaminokra. Itt a spanyolok egyik nagy találmánya, két variációban is. Természetesen a nyers a jobb, már ami a vitaminokat illeti. Kínálhatod magában, vagy akár sültek mellé, és pár perc alatt kész!