- 4-8 db kacsacomb (fiatal)
- 2,5 dl vörösbor
- 4-5 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- kakukkfű
- bors, só
- vaj
- 80 dkg burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal és kakukkfűvel alaposan bedörzsöljük, 1-2 órát a hűtőben érleljük.
Egy tepsit (finoman!) kizsírozzuk és belepakoljuk a combokat, 4-5 gerezd félbe (negyedbe) vágott fokhagymát, 1-2 darab babérlevélet mellészórunk, aztán felöntjük a vörösborral, és alufóliával betakarva 185-190 fokos sütőben kb.2 órát sütjük, pároljuk. A tepsi alján maradt szaftban a fokhagymadarabokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd még melegen egy darabka vajat belekeverünk.
Imádom a szőlőt, imádom a kacsát, tehát minden adott egy fantasztikus fogáshoz! Egyébként is, szívesen eszem az évszakhoz illő finomságokat. Szüretkor gondolj egy nagyot, és próbálj alkalmazkodni az évszak színeihez, illataihoz, ízeihez! Soha nem fogsz csalódni!
Tálaláskor a combokat a szafttal feltétlen locsoljuk meg.
Jó étvágyat kíván az őrülten jó ételek szakértője: Steffel Csaba!