
Hozzávalók:
- 30 deka plazma keksz (háztartási keksz)
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 9 kanál cukor
- 1liter tej
- 20 deka vaj
- 4 kanál tejszín
- 4-5 banán
- 200 ml tejszín a díszítéshez
Elkészítés:
A 3 csomag pudingot a szokásos módon megfőzzük az egy liter tejben, a 9 kanál cukor és a 3 csomag vaníliás cukor hozzáadásával. Még melegen hozzákeverjük a vajat, a 4 kanál tejszínt és az előzetesen darabokra tördelt kekszet.
Az edény alját ( lehet egy nagyobb jénai) kivajazzuk, és beleöntünk a vaníliás krém egy harmadát. Erre rászeleteljük a banánokat, majd rásimítjuk a krém többi részét. Amikor teljesen kihűlt, a tetejére rásimogatjuk a frissen felvert tejszínt.
Mogyorókrémes kekszkosárkák – sütés nélkül
Már gyűjtögetjük húsvétra azokat a finomságokat, amelyek gyorsan, sütés nélkül készülnek. Ezt az édességet gyerekjáték elkészíteni, ezért a lurkó is besegíthet a golyózásba. A mogyorókrém miatt akár a gyerekzsúrok kedvence is lehet!