A fasírt, ami karcsúvá tesz
A fasírt önmagában nem hizlaló, főleg ha sütőben sütőd, és nem olajban. De ott van az a fránya áztatott zsemle/kenyér, amivel lazítod, na, az nem tesz jót. Ezért aztán lecseréljük zabpehelyre, és megígérjük, hogy életed egyik legjobb egyben sült fasírtját kóstolhatod meg.
Hozzávalók:
60 dkg darált hús
10 dkg zabpehely
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A szokásos módon fasírtot készítünk, a különbség mindössze annyi, hogy a zabpelyhet tíz perccel a massza összeállítása előtt annyi vízbe áztatjuk, amennyi szűken ellepi. A zabpehely megszívja magát vízzel és megpuhul, ezáltal alkalmassá válik a húsmassza lazítására. Glikémiás indexe jó, azaz lassabban és egyenletesebben emeli a vércukrot, mint a fehér kenyér vagy a zsemle. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük a masszát, hengerré formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 70-80 perc alatt készre sütjük. Bulgurral, salátával kitűnő fogás.
Hozzászólás zárolva.