Almás kosárka: a finom vendégváró
Habár még csak most estünk túl a karácsonyi nehéz ételek okozta sokkon, mégis bátran ajánljuk a következő receptet, amellyel az édesszájúakat kényeztethetjük a családban. Próbálja ki az almás kosárkát, nem fogja megbánni!
Hozzávalók:
30 dkg nyers linzertészta,
2 savanykás alma,
2 tojás,
fél dl tej,
2 csapott evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só.
Elkészítés:
A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg palacsintatészta-szerű masszának kell lennie. A linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi kosárka formákat kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot készítsünk.) Előmelegített, közepesen meleg sütőbe rakjuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a tészta sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a szeleteket felcsíkozzuk. A félig sült kosárkákat megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával felöntjük. A sütőbe visszatesszük, és addig sütjük, amíg a folyékony masszából szilárd nem lesz, vagyis a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a masszából. A kosárkákat a sütőlapon hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leszedjük, és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk.
Alma helyett készíthetjük körtével, esetleg banánnal, kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével is. Legkésőbb másnapig el kell fogyasztani ( illetve a kész sütemény mélyhűtőben tárolható).
Hozzászólás zárolva.