Facebook hozzászólás
394

Almás kosárka: a finom vendégváró

Habár még csak most estünk túl a karácsonyi nehéz ételek okozta sokkon, mégis bátran ajánljuk a következő receptet, amellyel az édesszájúakat kényeztethetjük a családban. Próbálja ki az almás kosárkát, nem fogja megbánni!

Mandulával megszórva is isteni

Hozzávalók:

30 dkg nyers linzertészta,

2 savanykás alma,

2 tojás,

fél dl tej,

2 csapott evőkanál liszt,

1 evőkanál olaj,

1 csapott evőkanál porcukor,

1 mokkáskanál őrölt fahéj,

csipetnyi só.

Elkészítés:

A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg palacsintatészta-szerű masszának kell lennie. A linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi kosárka formákat kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot készítsünk.) Előmelegített, közepesen meleg sütőbe rakjuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a tészta sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a szeleteket felcsíkozzuk. A félig sült kosárkákat megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával felöntjük. A sütőbe visszatesszük, és addig sütjük, amíg a folyékony masszából szilárd nem lesz, vagyis a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a masszából. A kosárkákat a sütőlapon hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leszedjük, és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk.

Alma helyett készíthetjük körtével, esetleg banánnal, kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével is. Legkésőbb másnapig el kell fogyasztani ( illetve a kész sütemény mélyhűtőben tárolható).



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!