Facebook hozzászólás
4 052

Bajor sörös borda

Néhány szép szelet hús, egy kevés hagyma, néhány fűszer és egy üveg sör. Nem is kell más egy ízletes ebédhez.

Bajor sörös borda, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
4 vastag szelet karaj
3 db vöröshagyma
1 csapott kávéskanál őrölt paprika
só, őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál mustár
4 dl sör

Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk  Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát, oldalanként  2-3 perc alatt, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük. A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, ügyelve, hogy ne pirítsuk meg. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt és pici őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a sör felével, visszatesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Ha a leve elfő, apránként pótoljuk a megmaradt sörrel. Annyi lé maradjon a főzés végére rajta, amennyi épp ellepi a húst. Bármilyen köret megfelelő hozzá.

Szaftos tarja sajtos-túrós krumpligombóccal
A sertéstarja kellemesen szaftos része a disznónak, érdemes minél többfajta receptben kipróbálni. Ennél az ételnél még a köret is roppant érdekes, úgyhogy fakanálra fel!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!