Cseh krumpligombóc – ezt add a pörkölt mellé!
A klasszikus knédli nem biztos, de a cseh krumpligombóc biztosan kiváló kísérője lehet a magyar pörköltnek. Ez a recept kimondottan illik bármilyen raguhoz vagy szaftos húshoz is, emellett paprikás, tejfölös levesekhez is kitűnő betét!
Hozzávalók
● 70 deka burgonya
● 20 deka liszt
● 10 deka gríz
● 1 nagy tojás
● 2 deci tej
● 4 deka vaj
● só, bors, szerecsendió
● ízlés szerint petrezselyem, fokhagyma
Elkészítése
A burgonyát hámozzuk meg, főzzük meg sós vízben, aztán törjük össze minél alaposabban. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a grízt és a tojást, de – és ez az elkészítés trükkje – nem kezdjük el összegyúrni, mielőtt minden hozzávalót bele nem raktunk! A vajat megolvasztjuk, ráöntjük az alapanyagra, majd hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a szerecsendiót. Ráöntjük a tejet, és ez után kezdjük el erős mozdulatokkal, alaposan egybegyúrni az egészet. Sós, lobogó forró vízben 15–20 percig főzzük, majd kikanalazzuk, és lecsepegtetjük.
● Ehhez a recepthez igazán nem lehet mást ajánlani, mint krumplinyomót!
Úgyhogy most egy csinos, középárasat ajánlunk: 2490 forintba kerül.
Az Életforma Shopban a ennél olcsóbbat és drágábbat is találsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.