Facebook hozzászólás
581

Csíkos süti

A hagyományosan bevált recept: süss háromféle piskótát, kend meg vajas krémmel, állítsd össze a süteményt, és élvezd!

Csíkos süti, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
1 darab 315gr tejföl
3 darab tojás
3 mokkáskanál szódabikarbóna
15 dkg liszt
15 dkg cukor
5 evőkanál darált dió
5 evőkanál darált mák
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 l tej
10 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 tábla étcsokoládé
3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.

Diós lap: A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Mákos lap: A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Kakaós lap: A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Krém: A tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
Összeillesztés: Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk. Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg gőz fölött felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.

Mézes krémes
Klasszikus ünnepi sütemény, falusi lagzi ma sem lehet meg nélküle, de nagymamáinktól mi is megörököltük. Kicsit macerás a négy lap külön sütögetése, cserébe azonban sokáig finom, puha, krémes süti a jutalmunk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!