Finom, olcsó és egyszerű elkészíteni
Csirkemájrizottó sütőben átsütve
Nekünk magyaroknak mindenre van egy saját verziónk, így van ez például a rizottóval is. Egészen másképpen csináljuk, mint az olaszok, de az összetevők listája azért alapvetően megegyezik. Jöhet egy májas változat?
Ha májból készítünk rizottót, akkor a rizst mindenképpen külön kell megpárolnunk, a máj ugyanis nem bírná azt a hosszas főzési folyamatot, mely a rizs puhulásához szükséges. A következő ételt egyébként csinálhatjuk bármilyen májból, használhatunk hozzá liba- vagy sertésmájat is tetszés szerint, mi most a csirkemájat választottunk.
Csirkemájrizottó sütőben átsütve
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
25 dkg csiperkegomba
20 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
10 dkg zsír vagy olaj
5 dkg vaj
1 dl fehér bor
10 dkg reszelt sajt
só, bors, őrölt majoránna
Elkészítés:
A májat megmossuk és kockára vágjuk. A gombát és a vöröshagymát is megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát zsíron vagy olajon lepirítjuk, majd ha már aranysárga hozzáadjuk a májat és a gombát, erős tűzőn pirulásig sütjük. Aztán mehet hozzá a zöldborsó és a fehér bor is. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt majoránnával. Ha elpárolgott a bor, akkor hozzákeverjük a már előre megpárolt rizst, meghintjük sajttal. 5 db csészét kivajazunk, beletöltjük a rizottót, majd pár percre a forró sütőbe helyezzük. Ha kész, óvatosan kiborítjuk a formákból és ismét megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint paradicsommártással körítve tálalhatjuk.
Még több rizses recept:
Bácskai rizses hús jó sok lecsóval
Rizsleves finom zöldségekkel
Hozzászólás zárolva.