Facebook hozzászólás
1 637

Diós, narancsos kevert süti

Ez a kevert sütemény is nagyon lagzi-gyanús, amit Judit küldött nekünk, szerintünk ilyen típusú sütivel már mindannyian találkoztunk vidéki lagzikban. És milyen jó, hogy élnek még ezek a receptek!

Diós, narancsos kevert süti, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál narancslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)

A krémhez:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió

Elkészítése:
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt, villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk a narancslével. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, s utána szeleteljük.

Süteményt sütsz? Van néhány hasznos tippünk számodra!
Néhány jó tanács, trükk mindenkinek jól jön, különösen az évnek ebben a szakában, amikor rengeteg süteményt készítünk. Nézd meg, te hány tippet ismertél már, és hány szolgál újdonsággal?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!