Facebook hozzászólás
1 619

Füstölt húsos káposztaleves

A füstölt hús és a káposzta a levesben is találkozhatnak, nem csak a töltött káposztában. Következő receptünk egyszerű, könnyen elkészíthető és az eredménye egy nagyon ízletes étel.

Hozzávalók:

fél kiló savanyú káposzta

2-3 szelet füstölt hús

2 marék gersli

1 fej vöröshagyma

olaj vagy zsír

Elkészítése:

A káposztát kinyomkodjuk, ha túl savanyú előbb meg is mossuk, majd 3-4 centis darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a füstölt húst is falatokra daraboljuk. Kevés olajon vagy zsíron megsütjük a húst, majd kivesszük a lábasból és a helyére dobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, ha fűszeresen eszünk meg is borsozhatjuk. Ha puha a hagyma, akkor mehet rá a káposzta és a gersli, kevés vízzel felöntjük és lefedve főzzük. Amikor a  gersli félig puha tegyük vissza a húsdarabokat is.

Tálaláskor tehetünk rá egy kanál tejfölt, de anélkül is kiváló.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!