Gulyás a gourmandok földjéről
Belgium a francia minőségű, német mennyiségű konyha hazája – írta Michael Jackson a belga sörökről kiadott könyvében. Ennek oka, hogy az ország a germán és a latin-francia kultúra találkozási helye, egyaránt megtalálhatók az északi népekre jellemző ételek-italok és a francia konyhából átvett jellegzetes ételek. Napjainkban a belga gasztronómiát erősen színesítik az ott élő, külföldi származású bevándorlók és leszármazottaik, akiknek köszönhetően igen elterjedtek az olasz, a török, a marokkói, az algír, a portugál, a spanyol, illetve a közép-afrikai ételeket kínáló éttermek, kifőzdék. Brüsszeli forgatásainkon igyekeztünk mindent kipróbálni.
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhaús, felsál (4 centis kockákra vágva)
- 1 csapott ek finomliszt
- 3.75 dl barna sör
- 4 ek napraforgó olaj
- 5 dl marha alaplé
- 3 nagy fej vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
- 0,5 tk kakukkfű
- 2 db babérlevél
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
Hozzászólás zárolva.