ÁLOM A KORANYÁRBAN
Igazi zöldborsóleves nagymami segítségével
Aranyárban mérik a zöldborsót a piacon, de nem tudtam ellenállni. Ráadásul kiderült, hogy a barátaink is ugyanígy imádják, mint m, mert bizony egy zöldborsóleves is lehet ünnepi étel – főként, ha a nagyim fincsi csurgatott tésztáját teszem bele!
Hozzávalók:
- 80 dkg zöldborsó
- 2 dkg zsiradék
- 8 dl marhacsont alaplé
- 1 dl tej
- 1 csomag petrezselyem apróra vágva
- 2 dkg liszt
- só
galuskához:
Elkészítés:
Megpucoljuk a zöldborsót, majd egy lében picit leöblítjük. A szemeket a zsiradékban puhára pároljuk, majd meghintjük liszttel, megkavarjuk, hogy mindenhova jusson, és így is piruljon. Felöntjük a hideg csontlével (vagy vízzel), majd hozzáadjuk a tejet. Picit főzzük, ezalatt összedobjuk a galuskát: az alkatrészeket jól összekeverjük, amíg tényleg galuskamasszát nem kapunk, majd a felforrt levesbe szaggatjuk egy apró mokkáskanállal. Vigyázz: a kis galuskák főzés közben megnőnek, a mokkáskanál pedig könnyen átforrósodhat! Most add hozzá a petrezselymet, és tálalhatod! Úgy is csinálhatod, hogy a már kiszedett tányérokra szórod a petrust. A fontos, hogy minél kevesebb időt töltsön a petrezselyem a forró levesben, mert annál több vitamin (pl. C-vitamin) marad benne. Jó étvágyat!
Zöldborsós csirkemáj hagymás rizzsel
Nagyon sokan szeretik a csirkemájat, finom, olcsó alapanyag, ezerféle módon variálható. Mi most zöldborsóval készítettük, talán ez az egyik legismertebb elkészítési mód mind közül. De mint tudjuk, egy újszülöttnek minden vicc új.
Hozzászólás zárolva.