Kínai csirkeleves üvegtésztával – ahogy Márti szereti
Azért is szeretem a keleti konyhát, mert nagyon sok különleges íz tud párosulni valami egészen egzotikus kéjjel! Ez a leves mindent tükröz! Azt tudni kell, hogy a keleti konyhaművészetben nem a „leves-második-desszert” menürend a módi. Egyszerre tesznek ki minden fogást, a levest is, és mindenki abból „csemegézik”, amiből csak akar!
Hozzávalók az alapléhez:
- 1 kg csirkemellcsont (vagy bármilyen csont!)
- 1 cs újhagyma (vagy szívednek kedves bármilyen hagyma)
- 1 kk apróra vágott friss gyömbér
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés:
Az összes alapanyagot tedd egy nagy fazékba, és lassú tűzön főzd 2-3 óráig. Hagyd ki kihűlni, majd lassan szűrd le. Minden kínai levesnek ez az alapja! (Annyit tarts meg, amennyi éppen kell, a többit nyugodtan fagyaszd le, és ha kell, csak kikapod a mélyhűtőből!)
Hozzávalók a csirkeleveshez:
- 1l alaplé
- 1 cs üvegtészta
- 1 csirkemell
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gépsonka
- 5 dkg (fafül)gomba
- 1 kis üveg bambuszrügy (vagy 7 dkg fehér répa)
- 5 dkg sárgarépa
- 1 ek szójaszósz
- olaj
- só, bors
Hozzászólás zárolva.