Mártinál koronával jár a patiszon
Kedvenc biozöldségesem rendre megörvendeztet egy-egy patiszonnal. Kezdetben idegenkedtem tőle, de mára nagyon megkedveltem! Gyorsan királyi fogást készíthetsz belőle! Persze, hogy Neked is először az jut eszedbe, hogy kirántod! Igazad van! Nagyon gyorsan kész, isteni finom, és ha úgy adódik, hogy este 6 után tudsz csak vacsorázni, akkor is nagyon jól esik! És még egy fontos: nem terheli meg a gyomrod! Láss neki!
- 1 db patiszon
- liszt
- 2 tojás
- morzsa
- só
Elkészítés:
Tisztítsd meg a patiszont, vagyis hámozd meg, majd szeleteld bő egy ujjnyira. Egy másfélliteres forró vízbe dobj egy evőkanál sót, ha forr, rakd bele a patiszonszeleteket. Pik-pak megfő, és ha a hústű simán belemegy, szűrőlapáttal ki is veheted! Hagyd egy kicsit hűlni, majd panírozd be! Bő, forró olajban gyorsan süsd aranybarnára! Sózd meg a papírtörlőre kiszedett szeleteket! Újkrumplival, majonézzel egyszerűen felséges! Felséges olvasóim, jó étvágyat!
Ha ízlett, próbáld ki töltött tökömet is! Itt a recpet!
Ne gondolkozz, vágj bele!
Hozzászólás zárolva.