Facebook hozzászólás
2 771

Millefoglie – Ezer lapocska, avagy az olasz krémes

Igazán nem kellenek hozzá elmélyült cukrászati tanulmányok, mégis, ha megcsináljuk, igazán elegáns desszerttel rukkolhatunk elő. Még a neve is az, bármelyiket is válasszuk…

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
10-15 deka leveles tészta
2,5 deci tej
1 deka vaníliás cukor
6,5 deka cukor
4,5 deka liszt
1 tojássárgája

Elkészítése
A leveles tésztát 1 milliméter vékonyra nyújtjuk, ízlés szerinti formára daraboljuk, és 195 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve még forrón meghintjük porcukorral, hogy kicsit elolvadjon rajta, és még ropogósabbá váljék az ostya. Ezután száraz, hűvös helyre tesszük, de semmiképpen ne hűtőbe, mert felpuhul, és kellemetlen íze lesz!
A tej nagyobb részét felforraljuk, közben a cukrokat a liszttel a tojássárgájával és a maradék kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. Mikor a tej forró tej gyöngyözik, besűrítjük a tojásos krémmel (vigyázzunk a sűrítésnél, nehogy a tojássárgája kicsapódjon, keverjük folyamatosan!), egy percig még főzzük, majd hűtőfürdőbe tesszük. Ha a krém teljesen kihűlt, habzsák segítségével nyomjunk a tésztarétegek közé ízlés szerinti mennyiséget. Maximum 3 lapocskát rétegezzünk a krémmel egymásra, nehogy összedőljön.

Életforma-tippek

● Gyümölcsöntettel vagy friss gyümölccsel kínálható.


További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
Az Életforma Shopban!
számos különböző méretű és formájú
keverőtál között válogathatsz!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!