„Nem lehet abbahagyni csirke”- recept. Isteni!
Csirkét sokan, sokféleképpen készítenek. De ez a gyors és egyszerű változata annyira finom, hogy sosem lehet abbahagyni…Karfiolsalátával ajánljuk! Egészségükre!
A "nem lehet abbahagyni" csirke Azonos csirkealkatrészekből készítjük (pl. szárnyak vagy felső ill. alsó combok, nyolc darab).
Elkészítés: 8 dkg lisztbe belekeverünk egy kiskanál majoránnát, fehérborsot, őrölt köménymagot, sót, piros paprikát, csipet chilit, és őrölt zöldborsot. A fűszeres lisztbe beleforgatjuk a csirkealkatrészeket és kivajazott jénaiba vagy tepsibe helyezzük. A maradék lisztet rászórjuk. Tetejére karikázunk lilahagymát (két nagy fej), megszórjuk 10 dkg füstölt-sajttal és 10 dkg nem füstölt sajttal. 4 dl tejfölbe 4 evőkanál olívaolajat keverünk és 4 nagy cikkely fokhagymát törünk bele. Ezt ráöntjük az egész tetejére és lefedjük vagy lefóliázzuk.
Előmelegített sütőbe 250 fokon 50 percig sütjük. Tálalás: rizzsel, (pl. kukoricás, fodros-petrezselymes rizzsel). És ne lepődjünk meg, ha nem tudjuk abbahagyni…
Karfiol saláta A megmosott, megtisztított karfiolt egyben megfőzzük vegetás vízben. Amikor kész, egyenletes darabokra bontjuk. Virslit karikázunk rá és álmajonézzel leöntjük. Hidegen tálaljuk. (Álmajonéz: tejföl, mustár, só, bors, cukor, kevés pirospaprika).
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.