Olaszos tonhalsaláta
Tonhalsalátából sosem elég. A nizzai saláta után ez a recept a kedvencem. Mert gyorsan elkészíthető és az alapanyagok bárhol beszerezhetőek. Ha nincs kedv vagy idő főzni, akkor remek lehetőség vacsorára néhány baguette-tel.
Hozzávalók:
1 doboz tonhalkonzerv
10 db koktélparadicsom
1 adag vegyes zöldsaláta
1 vöröshagyma
12 db olívabogyó (az eredeti receptben fekete, de zölddel is elkészíthető)
2 ek. borecet
5 ek. olívaolaj
só, bors
Készítsük el a dresszinget az ecet és az olaj összekeverésével, ízesítsük sóval, borssal. Öntsük le a tonhalról az olajat. A hagymát vágjuk vékony karikákra, a paradicsomokat vágjuk ketté. A zöldségeket keverjük össze, tegyük rá a halat. Tálalás előtt öntsük nyakon a dresszinggel és keverjük össze. Ez a saláta szendvicsbe is kitűnő, így laktató és gyors ebédet vagy vacsorát kapunk. Diéta esetén magában fogyszthatjuk.
Hozzászólás zárolva.