Rántott sajt, amit sosem rontasz el
Nagyon szeretem a rántott sajtot, mindegy, hogy trappistából vagy camembert-ből van. Azonban elég rizikós a készítése, gyakran kilyukad a panír rajta, a sajt pedig belefolyik az olajba. Mióta ezt a receptet megszereztem egy görög szigeten lévő étteremben, sosem csinálom másként a rántott sajtot. Elronthatatlan recept következik.
Hozzávalók:
25 dkg sajt reszelve
2 db tojás
1 evőkanál liszt
egy kevés friss petrezselyem
bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A reszelt sajthoz hozzáadom a két tojást és a lisztet, kissé megborsozom, beleszórom a petrezselymet, majd a masszából golyókat formálok. Minden golyót meghempergetek zsemlemorzsában, és egy olyan edényben sütöm ki, amelyben a golyók majdnem el tudnak merülni az olajban. Használjunk kicsi serpenyőt, így kevesebb olaj is elég lesz a sütéshez.
Majonézes kukorica salátával és sült krumplival szoktam tálalni.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.