Ribizlis túrókrém, a szuper igazi nyári desszert
Ez a gyümölcsös desszert bizonyára igen közkedvelt lesz, hiszen sütés nélkül készül, és remekül hűsít a nyári melegben! A piacra éppen érkezik a ribizli – mindannyiunk örömére!
Hozzávalók
30 deka ribizli
25 deka tehéntúró
8 deka porcukor
3 deci tejszín
fél citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A ribizlit leszemezzük, megmossuk, és lecsepegtetjük. A túrót finom szűrőn vagy szitán áttörjük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, és összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, majd a kétharmadát hozzátesszük a túróhoz. Talpas poharakat vagy desszertes tálkákat megtöltjük félig a túrókrémmel, elosztjuk rajta a ribizlit, majd rátesszük a krém másik felét. A maradék tejszínhabbal és pár szem ribizlivel díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.