Facebook hozzászólás
818

Mártással minden jobb!

Selymes sajtszósz

Ezt a receptet mentsd el magadnak, mert chipshez, tortillához épp olyan jó, mint egy tál pattogatott kukoricához, de feldobhtasz vele bármilyen zöldséget és isteni vele a makaróni is.

Hozzávalók: 

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg  liszt
  • 6 dl tej
  • 30 dkg cheddar sajt
  • só, bors
Sajtszósz Fotó: Pinterest
Sajtszósz Fotó: Pinterest

Elkészítés:

Eloső lépésként lereszeljük a sajtot.
Egy közepes fazékban megolvasztjuk a vajat.
Megszórjuk a liszttel és habverővel elkeverjük. Amikor aranysárga lesz, lassan hozzáadjuk a tejet és addig kavargatjuk, amíg kissé besűrűsödik, kb. 4-5 percig.
Ekkor mehet bele a sajt és rögtön le is vesszük a tűzről a fazekat. Addig kevergetjük, amíg a sajt el nem olvad.  Ízesítjük sóval, borssal.

Tipp: Bármilyen sajttal elkészíthetjük, de a karakteresebb típusokból – mint a kéksajtok, parmezán – kevsebbet használjunk.

Ha szereted a sajtot, próbáld ki ezeket is: 
Sörös-sajtos csirke
Sajtos burgonyakrémleves
Krémsajtos sonkarózsa


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!