Mártással minden jobb!
Selymes sajtszósz
Ezt a receptet mentsd el magadnak, mert chipshez, tortillához épp olyan jó, mint egy tál pattogatott kukoricához, de feldobhtasz vele bármilyen zöldséget és isteni vele a makaróni is.
Hozzávalók:
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 6 dl tej
- 30 dkg cheddar sajt
- só, bors
Elkészítés:
Eloső lépésként lereszeljük a sajtot.
Egy közepes fazékban megolvasztjuk a vajat.
Megszórjuk a liszttel és habverővel elkeverjük. Amikor aranysárga lesz, lassan hozzáadjuk a tejet és addig kavargatjuk, amíg kissé besűrűsödik, kb. 4-5 percig.
Ekkor mehet bele a sajt és rögtön le is vesszük a tűzről a fazekat. Addig kevergetjük, amíg a sajt el nem olvad. Ízesítjük sóval, borssal.
Tipp: Bármilyen sajttal elkészíthetjük, de a karakteresebb típusokból – mint a kéksajtok, parmezán – kevsebbet használjunk.
Hozzászólás zárolva.