Sertésszelet Holstein módra
A sertésszelet Holstein módra szinte minden vendéglő étlapján megtalálható. Nem véletlenül. Remek fogás, melynek elkészítése hamar meg van, a végeredmény pedig biztosan mindenkinek ízleni fog.
A sertésszelet Holstein módra nevű ételt először Friedrich Von Holstein számára készítették el, aki a Német birodalom egyik nagykövete volt. Ő nem csak remek diplomataként, de kiváló szakácsként is jeleskedett. A Holstein szelet is az ő nevéhez fűződik. Igaz az eredeti recept borjúból készült és a tükörtojást kapribogyóval és aprított szardellafilével szórták meg. Ma már a Holstein szelet jobbára karajból, esetleg csirkéből készül és a tojás tetejére petrezselymet vagy egy kis piros paprikát szórunk inkább. Ám ettől még egyáltalán nem veszít értékéből.
Sertésszelet Holstein módra
Hozzávalók:
4 tojás
3 evőkanál liszt
étolaj a sütéshez
só, őrölt bors ízlés szerint aprított petrezselyem vagy piros paprika
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk őket. A beízesített szeleteket mártsuk be lisztbe, majd kevés olajon süssük mindkét oldalukat barnára. Ha a hús szépen megsült, akkor vegyük ki a serpenyőből, majd az olajba üssük bele a tojásokat és készítsünk belőlük tükör tojást. Amikor elkészültek, óvatosan kanalazzuk őket a sült hússzeletekre és ízlés szerint kevés őrölt paprikával, illetve vágott petrezselyemmel szórjuk meg őket. Az igazi ínyencek bátran próbálják ki a szardellával és kapribogyóval készített változatot is. Sült krumplival tálalva az igazi.
Ez is érdekelhet:
Hozzászólás zárolva.