Facebook hozzászólás
1 099

Sertésszelet Holstein módra

A sertésszelet Holstein módra szinte minden vendéglő étlapján megtalálható. Nem véletlenül. Remek fogás, melynek elkészítése hamar meg van, a végeredmény pedig biztosan mindenkinek ízleni fog.

A sertésszelet Holstein módra nevű ételt először Friedrich Von Holstein számára készítették el, aki a Német birodalom egyik nagykövete volt. Ő nem csak remek diplomataként, de kiváló szakácsként is jeleskedett. A Holstein szelet is az ő nevéhez fűződik. Igaz az eredeti recept borjúból készült és a  tükörtojást kapribogyóval és aprított szardellafilével szórták meg. Ma már a Holstein szelet jobbára karajból, esetleg csirkéből készül és a tojás tetejére petrezselymet vagy egy kis piros paprikát szórunk inkább. Ám ettől még egyáltalán nem veszít értékéből.

Sertésszelet Holstein módra
Sertésszelet Holstein módra
Sertésszelet Holstein módra (Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
4 tojás
3 evőkanál liszt
ét
olaj a sütéshez
só, őrölt bors ízlés szerint aprított petrezselyem vagy piros paprika

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk őket. A beízesített szeleteket mártsuk be lisztbe, majd kevés olajon süssük mindkét oldalukat barnára. Ha a hús szépen megsült, akkor vegyük ki a serpenyőből, majd az olajba üssük bele a tojásokat és készítsünk belőlük tükör tojást. Amikor elkészültek, óvatosan kanalazzuk őket a sült hússzeletekre és ízlés szerint kevés őrölt paprikával, illetve vágott petrezselyemmel szórjuk meg őket. Az igazi ínyencek bátran próbálják ki a szardellával és kapribogyóval készített változatot is. Sült krumplival tálalva az igazi.

Ez is érdekelhet:

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!