TAVASZI KÉNYEZTETÉS
Spárga és curry avagy fehér és sárga
Zöldspárga a föld fölött nő, a fehér a föld alatt. A zöldspárgát nem kell pucolni, hámozni, a fehéret igen, mert a héjától kesernyés lehet. A zöldspárga zsengébb, zamatosabb, krémlevesnek viszont „mindenképp” a fehéret használjuk. A zöldspárga nyersen élvezhető, a fehér öléggé megosztja a véleményeket, ezért inkább csak főzve, párolva. Annyi bizonyos az őrülten jó ételek tudója szerint, hogy a zöldspárga zöld, a fehér meg fehér! Hna, ha ezt tisztáztuk, irány a konyha!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg bacon
- 50 dkg fehér spárga
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 szál szárzeller
- 2 ger. fokhagyma
- 1 tk. kristálycukor
- curry por
- őrölt római kömény
- vaj és olívaolaj
- só
Elkészítés:
A fehér spárgát a zölddel ellentétben illik megpucolni; tehát az alsó „fás”részét levágni (kb.2cm), majd a teteje – spárgasíp, spárgarügy – alatt egy zöldséghámozóval, vékonyan lehúzni a külső részét.
A bacon-t vékony csíkokra vágjuk, a csirkemellet pedig kis kockákra, aztán vaj és olívaolaj keverékén szépen elkezdjük pirítani.
Közben a szárzellert vékony szeletkékre daraboljuk és a húshoz adjuk, 2-3 percig pirítjuk még, majd megsózzuk, felöntjük bő 1,5 deci vízzel.
A koktélparadicsomot negyedekbe, a spárgát pedig kicsit ferdén, kb. 2 centis darabokra vágjuk, és a raguhoz adjuk, római köménnyel és curry porral ízesítjük, 15-20 perc alatt készre főzzük, az utolsó 3 percnél zúzott fokhagymával és egy teáskanál kristálycukorral finomítjuk.
Köretnek párolt rizs illik hozzá, ami nálam azt jelenti, hogy egy kis vad (indián) rizzsel kevertem el.
Ehhez kíván jó átvágyat Steffel Csaba!
Spárga és reggel
Ez az utóbbi idők legjobb reggelije – állítja az őrülten jó ételek tudója. az ötlet remek, hiszen itt a spárgaszezon. Ez a recept pedig vacsorára is tökéletes lesz!
Hozzászólás zárolva.