Szaftos csirkepaprikás nokedlivel
Ennek az ételnek már a címét is jó volt leírni. Ugye már a neve hallatán is összefutott a nyál a szánkban? Ha így van, akkor bizonyára elkészíteni sem lesz annyira fáradtságos.
A paprikás csirke vagy más néven csirkepaprikás a paprikásfélék közé tartozó magyar nemzeti étel. Nem keverendő össze a csirkepörkölttel, hiszen az tejföl nélkül készül. A legnépszerűbb magyar ételek egyike, megvan benne minden, ami a magyar konyhát jellemzi: fűszerpaprika, bors, vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, tejföl, hús. És, hogy mitől lesz annyira omlós és szaftos a csirkepaprikásunk? Ezen recept szerint, attól hogy a mártásba egy kis tejszínt is keverünk.
Szaftos csirkepaprikás nokedlivel
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 dl tejszín
3 evőkanál zsír
2 paradicsom
2 db csemegepaprika
pirospaprika, só
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel fölengedjük és zsírjára pirítjuk, amíg a víz el nem párolog róla. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. Ha selymes mártást szeretnénk készíteni, szitán szűrjük át, vagy mixerrel simára dolgozzuk. Galuskával vagy nokedlivel tálaljuk.
Ez is érdekelhet:
Pofonegyszerű tojásos nokedli
Túrógombóc a nagyi receptje alapján
Hozzászólás zárolva.