Rósejbni másképp
Tepsis burgonyakorongok
A legjobb sült krumpli, amit valaha készítettél! A puha és ropogós textúrák keveredése csak kiemeli a burgonya finom ízét. Köretként látványos, önálló fogásként laktató.
Hozzávalók:
2 kg burgonya
15 dkg olvasztott vaj vagy kacsazsír, libazsír
1-2 tk só
1 tk frissen őrölt bors
3 tk apróra vágott rozmaring vagy oregano
Elkészítés:
Pucold meg a krumplit, majd úgy nevezett mandolin szeletelő segítségével (vagy késsel) vékonyan szeleteld fel.
A nedvességet itasd le róla. Tedd egy tálba, öntsd rá a zsiradékot, szórd meg a fűszerekkel és alaposan forgasd át. Pat szárítsa meg a burgonyát papírtörlővel.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsibe szépen állítsd bele a szeleteket.
Süsd kb. egy órán át, vagy amíg a burgonya aranyszínű és ropogós nem lesz. Díszítsd egy kis friss fűszerrel és azonnal tálald.
Tipp: Isteni édesburgonyából is. Ha önálló fogásként adod, kínálj mellé fűszeres tejfölt, vagy sajtszószt.
Hozzászólás zárolva.