Facebook hozzászólás
119

Töltött tököm

Ezt a receptet Bay Évitől, egykori kolléganőmtől, az egyik legkedvesebb televíziós bemondónőtől tanultam. Ő már akkor is – le sem merem írni mikor volt mindez! – fényesen uralta a konyhát! Akkor még nem rajongtam e finomságért, de mára már elválaszthatatlan barátok lettünk! Köszi Évi!

Előtte…. Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz: 

  • 1 db. jópofa, helyes, zsenge tök
  • 50 dkg darált hús
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl joghurt
Utána…. Kép: László Márta

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazék vizet forralni, és tegyél bele egy kanál ecetet. Áztasd be a két zsemlét egy kis tejbe. A tököt pucold meg, majd vágd hosszába. Magját kanalazd ki, és egy pillanatra tedd a felforrt ecetes vízbe. Ettől ugyanis szép csónak marad, és nem folyik szét a töltelék alatt. A darált húst sózd, borsozd, a kinyomkodott zsemléket és a felvert tojást tedd hozzá, alaposan keverd össze, és „zutyu” bele a tökcsónakokba. A tepsi vagy jénai tál aljába tegyél kevés zsiradékot, rakd rá a tököket, és szórd meg a tetejét a reszelt sajttal! Mehet is be a sütőbe! Ha a sajt pirulni kezd, már jó is!

A kapormártásnak több változata is van, itt most egy nagyon egyszerűt ajánlok! Végy egy doboz joghurtot, vágj apróra egy csokor kaprot, kevered össze, és kínáld a tökhöz! Remek ízrandi egy nyári meleg napon!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!