Facebook hozzászólás
847

Ünnepi desszert: Málnás, mascarponés joghurttorta

Ennek a tortának az elkészítése bizony egy fél napot is igénybe vesz. De aki saját maga szeretne valami igazán finomat, különlegeset készíteni szülinapra, házassági évfordulóra, vagy egyéb ünnepi alkalomra, annak megéri a fáradtságot, mert nagyon finom!

Hozzávalók: (kb. 16 szelethez)

A tésztához:

10 dkg liszt, 10 dkg étkezési búzakeményítő, 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál sütőpor

A díszítéshez:

6 dkg étcsokoládé és 3 dkg kukoricapehely

A töltelékhez:

40 dkg mascarpone, 10 dkg cukor, 4 dl tejszín, 5 dl joghurt, 75 dkg málna, 9 lap fehér zselatin, 2 evőkanál málnalekvár, reszelt citromhéj

Elkészítése:

A tészta: A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot és a vaníliás cukrot, egyenként belevegyítjük a tojások sárgáját, majd az étkezési búzakeményítővel és a sütőporral összekevert lisztet. Végül hozzáadjuk a lereszelt csokoládét. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 26 cm átmérőjű, levehető karikás tortaformába simítjuk, előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és 30-35 percig sütjük.

Ezután elkészítjük a díszítést: A csokoládét felolvasztjuk, és belekeverjük a kukoricapelyhet. A csokoládés masszából két teáskanál segítségével, olajjal megkent alufóliára apró halmokat rakunk és hagyjuk kihűlni. A málnából is félreteszünk 10-12 szép szemet a díszítéshez.

A töltelék elkészítése: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a kihűlt tortalapból három lapot készítünk. Az alsó lap köré visszapattintjuk a tortakarikát.

A málna felét 2 evőkanál cukorral pürésítjük. 3 lap zselatint kinyomkodunk, kis lángon feloldjuk, a gyümölcspürébe vegyítjük, és hűvös helyre állítjuk, majd 2 dl tejszínt habbá verünk, és azt is a pürébe keverjük. Amikor dermedni kezd, az alsó tortalapra kenjük. Ráhelyezzük a középső lapot, és hűvös helyre állítjuk.

25 dkg mascarponét összekeverünk 3 dl joghurttal, 3 evőkanál cukorral és a reszelt citromhéj felével. 4 lap kinyomkodott zselatint kis lángon feloldunk, és a mascarponés krémbe vegyítjük. Hideg helyre állítjuk. A maradék málnát a középső tortalapra helyezzük. A dermedő krémet a málnaétegre simítjuk. Beborítjuk a harmadik tortalappal, és 1 órára hideg helyre állítjuk. Ezután levesszük a tortakarikát.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!