Vágykeltő ételek gyorsan – házilag
Az afrodizákumok a szexuális vágy felkeltésére vagy felerősítésére szolgáló ételek. A legismertebb talán a kaviár, pedig a zeller is csodákra képes.Mi ezeket a recepteket kínáljuk:
Zellerkrém
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
kb. 50 dkg zeller /megtisztítva/
3-4 gerezd fokhagyma
só
pici ecet
tejszín vagy tejföl
Elkészítés: A hagymát összekockázom, a vajon megfuttatom, rákockázom a zellert, megpárolom. Ha szükséges, kis vizet öntök alá. Amikor megpuhult és zsírjára sült, leveszem a tűzről, rádarabolom a fokhagymát, ráöntöm a tejszínt vagy a tejfölt, ízlés szerint sózom, és csak annyi ecetet adok hozzá, hogy épp egy kicsit érződjön. Az egészet összeturmixolom. Pirítóssal kínálom.
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
3 db közepes zeller
1 db közepes krumpli
1 db sárgarépa
1 db zsemle
bors
só
1 pohár tejföl
Elkészítés: A meghámzott zellert, krumplit, sárgarépát annyi vízben, ami épphogy ellepi, puhára főzzük, megsózzuk, borsozzuk. Ha van kézi turmix, akkor a lábosban pépesítjük, ha csak asztali van, akkor egy kevés lével együtt turmixoljuk össze. A tejfölt egy külön tálba egy kis lével keverjük el, majd hozzá öntjük a többihez. Így egyenletesen keveredik el. Még egyszer rottyantunk rajta, és kész. A zsemlekockát elkészíthetjük kis tűzön serpenyőben is, amíg fő a zöldség.
Zellersaláta
Hozzávalók:
zeller
alma
sárgarépa
majonéz
tejföl
citrom
bors
Elkészítés: Mikor időm van babrálni, akkor a zellert, almát és répát hosszú, gyufaszál alakúra, julienne vágom. Mikor nincs, akkor lereszelem őket. Összekeverem a majonézzel és a tejföllel. Citromlével és borssal ízesítem.
Ciprusi zelleres hús
Hozzávalók:
1 kg csontos, közepes darabokra vágott hús, ami lehet bárány, malac, csirke, oldalas
1 nagy hagyma laskára vágva (a laskára vágni nálam azt jelenti, hogy a kiskéssel kb. negyedkört hasítok ki az adott zöldségből)
1 nagy zeller megpucolva, szintén laskára vágva
1 nagy paradicsom lereszelve – héja nélkül
1 kis doboz paradicsompüré
a zeller levele összevágva
só
Elkészítés: A hagymát elkezded pirítani, beleteszed a húsokat, azokat is megkapatod, tehát rózsaszínre sütöd, beleteszed az összes létező zöldséget, felöntöd vízzel, és közepes lángon megsütöd. Szaftos kell maradjon.
Hozzászólás zárolva.