Facebook hozzászólás
10 034

LÉLEKMELEGÍTŐ

Babgulyás vörösbabbal, vajas galuskával

Nagyon klasszikus, nagyon gazdag és nagyon finom: Babgulyást főztem sok hússal, sok szafttal, vörösbabbal és vajas galuskákkal. Bár este már nem szoktam enni, ebből egy tányérral muszáj volt “kóstolni ”. Eszter lányom azt mondta : anya, ez isteni finom lett!

Babgulyás vörösbabbal, Kép: Pammer Lívia
Babgulyás vörösbabbal, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

a galuskákhoz:

  • 1 tojás
  • liszt
  • 1 kk puha vaj

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre-puhára pároljuk , meghintjük egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, átkeverjük és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, a kockázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel szórjuk, beletesszük a pucolt fokhagymagerezdet, a babérlevelet, a paprikát- paradicsomot és puhára főzzük. Mikor a hús megpuhult, felöntjük vízzel, majorannával megszórjuk, hozzáadjuk a babkonzervet. A vajas galuskát kikeverjük : egy egész tojáshoz annyi lisztet adjunk amennyivel nem lágy, de nem is kemény tésztát kapunk, sózzuk, és egy mokkáskanálnyi puha vajat hozzákeverve szaggatható állagú tésztát keverjünk. Egy kiskanál segítségével a kész tésztát a forrásba lévő leveshez szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd jó forrón tálaljuk.

Jó étvágyat az ínyenceknek!

Morzsasüti szilvával Pammer Livi konyhájából

Morzsasüti szilvával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Cuki házi szerzőnk egy blogkóstolón mutatta meg, hogy is kell ezt készíteni! Egy gyors és nagyon finom desszert lett belőle. Az eredeti recepttől annyiban tért el, hogy a zabpelyhet nem őrölte meg, hanem apró szemű szőlőt használt, és kicsivel több gyümölcsöt tett bele, mint amennyit a leírás megadott.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!