Facebook hozzászólás

Fűszeres libamell hagymás zellerraguval, kukoricakásával

Márton-napra kétféle módon is elkészítettem libás étkem, ami nem mellesleg a melle volt. Kétféle mód? Ez igazándiból, a körítést illeti, mert magának a húsnak csak fűszerezése más, de az ügyesen illeszkedik a köret, illetve a ragu ízéhez.

Fűazeres libamell, Kép: orultenjoetelek
Kép: orultenjoetelek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

A szárzellert felszeleteljük, a vöröshagymát, fél karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig gyufaszálnyi darabkákra. A sütőt bemelegítjük 160 fokra. A libamellek bőrét beirdaljuk, (de csak a bőrét!), sózzuk, borsozzuk, és majoránnával , őrölt köménnyel ízesítjük.

Egy száraz serpenyőben, a bőrével lefelé, közepes lángon 4-5 percig pirítjuk, illetve kisütjük a zsírját, majd átfordítjuk, és ott is 3-4 percig sütjük. A zsírjából egy-két kanálnyit átteszünk egy másik serpenyőbe. Ezután átrakjuk egy tepsibe őket, és az előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Tálalás előtt a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük.

Közben a különvett zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a szárzellert (1-2 perc), aztán hozzáadjuk a fokhagymát, majd újabb 1 perc elteltével, rálottyintjuk a bort, és kiforraljuk, annyira, hogy a”leve” minimális legyen. A kukoricakása, tetejére rajuk a hagymás zelleres ragut, és erre fektetjük a felszeletelt mellet.

(…biztos ami biztos a szaftjával, levével locsoljuk meg 😉 )

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!

Elgágogom, milyen a libaleves Mártinál

Libaleves májgombóccal, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Nemcsak Márton-napkor lehet libát enni, és nem feltétlenül csak valami sültben kell gondolkodni! Itt van például az én libalevesem! Szinte átmelegíti a torkot, a lelket. Némi ügyességet csak a májgombóc elkészítése igényel, de ahhoz is adok egy tippet! Lássunk neki! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 159

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!