ÍNYENCEKNEK
Gyömbéres-citromos ráksaláta avokádóval, paradicsommal, cukkiniágyon
Előételnek készült ez a nagyon finom és egészséges ráksaláta, kevés tejszínes mártásban átforgatva, grillezett cukkiniágyon avokádógolyókkal és apróra vágott paradicsommal. A gyömbér és a citrom fantasztikus párosítás a rákokhoz.
Hozzávalók:
- 50 deka fagyasztott óriás garnéla
- kevés zsiradék
- egy csipetnyi őrölt gyömbérpor, vagy friss reszelt gyömbér
- ½ citrom leve
- egy csipetnyi só
- egy gerezd fokhagyma
- őrölt zöldbors
- 1dl laktózmentes tejszín
- egy teáskanálnyi rizsliszt
- cukkini
- paradicsom
- ½ avokádó
Elkészítés:
A rákokat fagyos állapotban kevés zsiradékon rózsaszínűre pároljuk, sózzuk, zöldborssal fűszerezzük, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk a fél citrom levét, majd átpároljuk az egészet együtt. A laktózmentes tejszínbe belekeverjük a rizslisztet, és a rákok alatt megmaradt szaftot besűrítjük vele. A cukkinit megpucoljuk, hosszában szeletekre vágva kevés zsiradékon megpároljuk-pirítjuk, zöldborssal és kevés sóval áthintjük. A paradicsomokat apróra vágjuk, az avokádóból golyókat vájunk, és köretként a cukkiniágyra halmozott tejszínes-gyömbéres rákok mellé kínáljuk.
Az étel laktóz és gluténmentes!
Ehhez kíván jó étvágyat: Pammer Lívia
Rákhússal töltött avokádó
Végtelenül egyszerű, ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!
Hozzászólás zárolva.