Facebook hozzászólás
2 688

VEDÉGVÁRÓ FALATOK

Kacsamájpástétom Pammer Livi konyhájából

Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel, és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá egy zabos gyökérkenyeret is, mit mondjak, nem kellett sokáig eltárolnom se a pástétomot se a kenyeret.

Kacsamájpástétom, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kacsamájakat az erektől alaposan megtisztítottam, majd kockákra vágtam. A mogyoróhagymát kb. 6-8 deka vajon üvegesre pároltam, és hozzáadtam a kockázott kacsamájat. Sóztam, friss borsot őröltem bele, egy kisebb ágacska rozmaringlevelet apróra vágtam, majorannával hintettem, és kb. 30 ml tokaji aszúval puhára pároltam. A külső része barnásra, a belső része enyhén rózsaszínesre sütve a megfelelő állag. Ha ezzel elkészültünk, áttesszük egy magas falú tálba, hozzáöntjük a habtejszínt, kézi botmixerrel vagy aprítógéppel alaposan átdolgozzuk, pürésítjük. Ezután kis üvegtálkába vagy kerámiatálba tesszük a kész pástétomot. A maradék vajat felolvasztjuk, friss őrölt borsot és apróra vágott rozmaringot keverünk hozzá, és a pástétomok tetejére csorgatjuk. Ezután folpackkal letakarva hűtőbe tesszük teljes dermedésig.

Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia!

Porchetta Pammer Livi konyhájából

Porchetta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!