MEDITERRÁN HANGULATBAN
Olaszos gyöngytyúkom a nyárra
Mindig különleges falat a gyöngytyúk. Kicsit száraz a húsa, ezért a szüleim kifejezetten úgy szeretik, ha egy kis pikáns szaft vagy szósz kíséri. Ez a klasszikus, olaszos változat bátran variálható, és ők egyszerűen imádják. Most már új krumplival találtam, mert már annyira vágytak rá! … De hiszen, itt a nyár!!!
Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúkmell, plusz a két combja
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál vékony fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 szál zeller zöld
- 10 dkg paradicsompüré
- fél citrom leve
- 3 cl étolaj
- 5 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- ételízesítő
- pár szem egész bors
Elkészítés:
Tedd hideg vízbe a húsokat úgy, hogy épp ellepje. A répákat a zellert és zöldjét, a hagymát add hozzá. Jöhetnek a borsszemek, az ételízesítő, és párold puhára. (Egyszerűbb a dolgod, ha egy egész gyöngytyúkot veszel, az egészet készítsd el így, és lesz pompás levesed is!) Készíts egy világos rántást, engedd fel a gyöngytyúk lehűtött, leszűrt levével, és habverővel keverd egészen simára. Ízesítsd cukorral, a fél citrom levével, annak héjával, sóval, majd az egészet keverd jól össze, és öntsd a gyöngytyúkhúsra. Tálald petrezselymes új vagy főtt krumplival.
Gyöngytyúkom levese gazdagon – a vasárnapi menü
Ez aztán erőt ad! Nem egy nagy tudomány, neked is menni fog, de isteni finom! Vagy teli zöldséggel, hússal, cérnametélttel tálalod, vagy csak egy csészében a nagyon nagy betegnek, mindenképp használni fog! Imádom!
Hozzászólás zárolva.