KLASSZIKUS KEDVENC
Tökfőzelék a nagyitól
Apukám nem szerette a „K” betűs ételeket, mint pl. a káposzta vagy a tök. Persze, a gyerek azt nem szereti, amit amit a szülők… Eltelt vagy jó 30 év, amikor rájöttem, mennyire imádom a tököt! Ma sem tudtam ellenállni neki, amikor megláttam a zöldségesnél a már legyalult csodát! Gyorsan lefényképeztem, mert, ha elkészítem, nálunk pillanatok alatt csak a hűlt helye marad…
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 2 ek olaj vagy sertészsír
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- ízlés szerint ecet
- késhegynyi pirospaprika
- só
Elkészítés:
A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A paprikát rászórjuk, elkeverjük, majd gyorsan rádobjuk a tököt, nehogy megégjen. Megsózzuk, és lefedve hagyjuk szépen megpuhulni saját levében. Néha azért nem árt megkeverni! Kevéske ecettel ízesítjük, a végén rászórjuk az apróra vágott kaprot. Jól elkeverjük a lisztet a tejföllel, ráborítjuk, megkeverjük, és szépen hagyjuk besűrűsödni. Tükörtojással a legjobb! Jó étvágyat ehhez a pompás főzelékhez!
Tök és lecsó, avagy beindultunk…
Nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs, illetve nem én művelem… De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a nagyon is bőségesen megtermelt javakat, hisz’ ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk ő mindent szeret, néha még a rántott húst is. A mostani hetek termésének köszönhetően jelenleg is 3 db tök is receptjeim java részét képezik. Steffel Csaba nem hazudtolja meg önmagát, főzzük le a nyarat!!!
Hozzászólás zárolva.