>
Facebook hozzászólás

TOMBOL A NYÁR

Tök és lecsó, avagy beindultunk…

Nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs, illetve nem én művelem… De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a nagyon is bőségesen megtermelt javakat, hisz’ ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk ő mindent szeret, néha még a rántott húst is. A mostani hetek termésének köszönhetően jelenleg is 3 db tök is receptjeim java részétét képezik. Steffel Csaba nem hazudtolja meg önmagát, főzzük le a nyarat!!!

Tökös lecsó, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, a magrészét egy evőkanál segítségével eltávolítjuk, a húsát pedig egy nagy tálba legyaluljuk vagy egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután egy teáskanálnyi sóval meghintjük, és két kanálnyi ecettel meglocsoljuk, majd alaposan átforgatjuk. Legalább 1 órán át pihentetjük.

Pikáns zöldséges fülecske

Pikán zöldséges fülecske, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Milyen zöldségleves az, amelyikben nincs egy kis hús? Ez az utóbbi idők kedvenc mondata, vagy legalábbis a lényege. Ez az igazság Margó és Ági főzős műsorában hangzott el. Akkor én ezen egy jót mosolyogtam, ők pedig egy egész csirkét beledaraboltak a levesbe. Amikor ezt a tésztát elkészítettem, egy jót mosolyogtam magamon; 🙂 bár az a kicsi kis szalonna megbocsátható. Ugyi? Ezt is próbáld ki Steffel Csaba konyhájából!

A vöröshagymát fél karikákra szeleteljük, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, közben paradicsomot felkockázzuk. Az üvegesre sült hagymához hozzáadjuk a paradicsomot, 2 gerezd zúzott fokhagymát, köménnyel egy picike kaporral, (a kapor akár el is maradhat, de szerintem, aki nem „irtózik” tőle, annak a megszokott tök íz kívánja a kaprot, viszont arra ügyeljük, hogy azért ne adjunk tökfőzelék jelleget a lecsónknak! sóval és borssal ízesítve, nagyjából 10 percig kis lángon rotyogtatjuk.

A kolbászokat fél karikákra daraboljuk. A legyalult tököt alaposan kinyomkodjuk, és a hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk. Itt az elején egy egész kevéske vizet lottyinthatunk alá. 10 perc főzés után beleszórjuk a kolbászokat is, és készre, kívánt puhaságúra főzzük.

Forrón, szaftosan, galuskával tálaljuk; tejfölt kínálhatunk mellé.

…és kanállal fogyasztjuk!!!

Ehhez kíván jó étvágyat az örülten jó ételek szerzője: Steffel Csaba!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!