Facebook hozzászólás
1 436

ZÖLDBABSZÜRET

Paradicsomos zöldségleves zöldbabbal, csirkemellel és baconnal

Csak egyszerűen! Így kell főzni. És hogy a legegyszerűbb? Nézzük meg, mi van itthon! Így ajánlja őrülten jó finomságát barátunk, Steffel Csaba! Van otthon zöldbabod? Na akkor kattanj rá!

Zöldséges paradicsomleves, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra daraboljuk, a bacont és a sárgarépát csíkokra vágjuk, a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy fazékban, egy kevéske  zsiradékon, együtt, egyszerre minden feldarabolt hozzávalót finoman lepirítunk. Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük bő 1 liter vízzel, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, illetve a passzírozott paradicsomot, aztán lestyánnal ízesítve készre főzzük.

Betétnek valamiféle apró tésztát használjunk, amit a levesben, de külön is kifőzhetünk. Magyarok vagyunk ? az étel pedig paradicsomos, tehát ízlés szerint cukorral finomíthatjuk.

Ehhez kíván jó étvágyat: Steffel Csaba!

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából

Salátaleves, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!