Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- egy nagy marék zöldbab
- 15 dkg sárgarépa
- 3 szál szárzeller
- 2 dl passzírozott paradicsom (passata)
- 5 dkg aprótészta
- lestyán
- bors, só
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk, a bacont és a sárgarépát csíkokra vágjuk, a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy fazékban, egy kevéske zsiradékon, együtt, egyszerre minden feldarabolt hozzávalót finoman lepirítunk. Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük bő 1 liter vízzel, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, illetve a passzírozott paradicsomot, aztán lestyánnal ízesítve készre főzzük.
Betétnek valamiféle apró tésztát használjunk, amit a levesben, de külön is kifőzhetünk. Magyarok vagyunk ? az étel pedig paradicsomos, tehát ízlés szerint cukorral finomíthatjuk.
Ehhez kíván jó étvágyat: Steffel Csaba!
Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…
Hozzászólás zárolva.