Hozzávalók:
- nagyjából 40 dkg kelkáposzta
- 2 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- törött bors
- esetleg fűszerpaprika
- só
Elkészítés:
Csíkokra vágod a megtisztított káposztaleveleket, és sós vízben pillanatok alatt készre főzöd. Készíts hozzá egy világos, fokhagymás rántást, azt ízesítsd a sóval, borssal, esetleg fűszerpaprikával, add a káposztához, és tálald tejföllel. Ennyi!
Jó étvágyat!
-
- Kép: Steffel Csaba
Amikor elhíreszteltem, hogy plutykát készítek, szinte egyből jött a kérdés, mi az a plutyka… – írja az őrülten jó ételek szakértője. A válasz nehéz, mert semmilyen szótárban nem, szerepel ez a kifejezés. A tájszó egyébkként kelkáposzta főzeléket jelent, és egyébként meg nagyon finom.