- 12-15 dkg száraz kenyér
 - 6 dl zöldség alaplé (készülhet kockából is)
 - 4 dl tejszín
 - 6-8 gerezd fokhagyma
 - 2 evőkanál olaj
 - só, bors, kömény
 
Elkészítés:
- Lassan melegítsük fel az olajat kis lángon, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Kevergetve pároljuk meg, sózzuk és borsozzuk. A kenyeret vágjuk kockára, adjuk a fokhagymához, kevergetve pirítsuk meg. öntsük fel a zöldség lével. Ízesítsük tetszés szerint a köménnyel, és főzzük 10-12 percet.
 - Adjuk hozzá a tejszínt, pár percet főzzük, majd egy botmixerrel dolgozzuk össze.
 
Max
                    
Imádom a hideg konyhát. A sok hideg ételt is, és azt is, amikor a hűvös borongós esős őszi napon bemegyek a konyhába, begyújtom a gáztűzhelyt, és valami készül… Maxék is tombolnak az isteni almákban, ezért került most a mi menünkbe is ez a finomság.