- 50 dkg gomba
- 1 db saláta cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl fehérbor
- friss kapor
- bors, só
- olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre sütjük. A gombát és a cukkinit szintén apró kockákra daraboljuk, és a hagymához adjuk, sózás nélkül, szépen lepirítjuk. Na, csak ezután megsózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral, és 1-2 perc alatt minimálisra elforraljuk, aztán hozzáadjuk a mascaepone-t, amit kevergetve, kis lángon, szinte pillanatok alatt, szépen felolvasztunk, de nem forraljuk!!!
Közben a tésztát kifőzzük és a raguhoz keverjük, aprított kaporral ízesítjük.
Mostanában ölég gyakran megkívánok ilyen egyszerűbb, hétköznapibb ételeket - írja Steffel Csaba. Ma a pácolt tarja volt soron, de a közeljövő tervei között szerepel a rántott, a paprikás lisztbe forgatott hekk burgonyasalátával, sőt egy jó kis töltött paprika, babfőzelék füstoldalassal… egyszóval csak gyakran egy jó kis Töltött paprika, Babfőzelék, füstölt oldalassal,…meg ilyesmi…