- 4 adag lazacfilé
- 30-35 dkg cukorborsó
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 2 szál szálzeller
- 1 ek kristálycukor
- petrezselyem zöldje
- chili pehely
- liszt
- só
- olívaolaj és vaj
- (őrölt füstölt paprika)
Elkészítés:
A lazacfiléket besózzuk, pár percig pihenni hagyjuk, közben egy kis lisztet elkeverünk chili pehellyel (és szerencsés esetben őrölt füstölt paprikával), majd a filéket beleforgatjuk, és olívaolajon, oldalanként 2-3 perc alatt szépen megsütjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a gyökeret és a zellerszárat feldaraboljuk. Egy kevéske olívaolajon, megsózva elkezdjük párolni, pirítani a répát és a gyökeret. Pár perc elteltével, amikor már kezd puhulni, hozzáadunk egy darabka vajat, a cukorborsót és a zellert, újabb 2-3 perc után egy evőkanál kristálycukorral meghintjük, és szépen megkaramellizáljuk, készre pároljuk.
Jó étvágyat kíván hozzá az alkotó: Steffel Csaba
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…